Sausage and Griddle Potatoes |
Semalam my hubby nak makan sausage for dinner. He bought the sausages from Az-Zain, USJ 9. Then terfikir tak kan nak makan sausage saja saja without side dish. I was contemplated either to pasta or potato, but then dah lama tak masak potato. So decided masak griddle potatoes.
Recipe ni I dapat dari 30-Minute Cookbook. Senang masak kentang ni, sekejap dah siap.
Jom makan |
Bahan bahan
2 biji bawang besar, di hiris nipis
500 gm kentang, cuci dan rebus bersama kulit
25 gm mentega dan 1tsb minyak zaiton untuk menggoreng
garam dan serbuk lada hitam secukup rasa
Cara cara membuatnya
1. Rebus kentang setengah masak. Rendam dalam air sejuk dan kupas kulit kentang. Kentang di hiris nipis.
2. Panaskan mentega dan minyak zaiton. Masukkan bawang dan bila naik bau, masukkan kentang. Balik balikkan kentang dan pastikan kentang masak dan garing.
3. Masukkan garam dan serbuk lada hitam secukup rasa. Padamkan api.
No comments:
Post a Comment