SDE

May 27, 2013

Happy Birthday Azira

Rainbow Cake

Special birthday cake ordered for a special girl. Rainbow cake topped with cream cheese frosting.

May 20, 2013

Creamy Chicken Spaghetti

Assalamualaikum



Sudah agak lama saya tak masak pasta. Semalam, anak2 bagitau dia orang nak makan Creamy Chicken Spaghetti. Anak2 memang gemarkan pasta ni. Kalau nak cuba, resipi pernah saya kongsikan di entry yang lepas, sila klick di sini


Selamat menjamu selera....

May 14, 2013

Ooo Nasi Goreng




Saya dan anak2 memang suka makan nasi goreng, tak kira lah nasi goreng kampung, nasi goreng pataya atau apa2 saja nasi goreng. Bila makan asyik bertambah tambah, non stop, lebih2 lagi bila di lengkapi dengan cili potong kicap. Siapa lalu kat belakang memang tak nampak...

Tapi bila check the calories for a plate of nasi goreng, terduduk di buatnya. 600++ kcal per plate of nasi goreng, banyak tu!!!! buat training almost 1 jam baru boleh burn calories sebanyak tu. Tak sanggup....

Jadi untuk mengurangkan rasa bersalah, saya gunakan olive oil untuk nasi goreng saya. Campurkan sayur2an kegemaran, dan tumbukkan ikan bilis banyak2. Bila makan tambahkan sayur sayuran seperti lettuce, tomato, timun dan segala jenis ulam. Kan jadi healthy food... 

Untuk anak anak, saya gorengkan chicken nugget sebagai makanan tambahan. So nasi goreng yang asalnya teramat simple now dah jadi a complete meal. Mudah kan...

May 12, 2013

Rainbow KitKat and M&M Cake

 Happy 24th Birthday Umira. 


This cake is made of rainbow cake filled with cream cheese filling, covered with chocolate cream cheese and decorated with Kit Kat and M&M chocolate. Thanks Shira.



Happy Birthday Ayah

We Love You, Ayah


Vanilla Cupcakes with vanilla butter cream frosting. Thanks Zarina

Happy Mother's Day

We Love You Mak







Carrot Pineapple Cupcakes decorated with cream cheese frosting ordered by Zarina for her mother. Thanks Zarina.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email