SDE

December 31, 2012

Happy Birthday Elly & Mah


Hapy Birthday Elly n Mah... Specially made for my daughter's friends..







Red Velvet Cake filled and covered with cream cheese frosting.


Technorati Tags: red velvet cake, happy birthday.

I Am Sorry

I am sorry... Itulah kata2 yang ingin di luahkan oleh si gadis untuk orang yang tersayang. Kenapa? Saya tak tanya dan saya rasa tak perlu untuk saya bertanya.




Saya baked chocolate cupcakes and topped with chocolate ganache. Saya buat ganache menggunakan dark chocolate.... Dan saya hias dengan deco yang simple...


Chocolate Cupcake topped with chocolate ganache and decorated with purple rose bud.


Chocolate Cupcake topped with chocolate ganache and decorated with white chocolate





The packaging.....

Saya hantar cupcakes sewaktu Solat Jumaat, jadi tak berkesempatan untuk berjumpa dengan penerima cupcakes ini.....


Technorati Tags: cupcakes, chocolate cupcakes, chocolate ganache, white chocolate, I Am Sorry.

December 20, 2012

Banana Walnut and Banana Walnut & Chocolate Chips Muffins

Baru baru ni pisang kat belakang rumah berbuah... Sekali masak ada 4 tandan, banyak betul, siapa boleh habiskan. Kami pun distribute pisang to the jiran2, still ada lebih... So, pisang yang berlebihan tu saya pun lenyek buat muffin.


Ini baru satu tandan, bayangkan ada 3 tandan lagi....

Ini lah hasilnya.....

Plain banana muffin


Banana walnut muffin...


Banana walnut n chocolate chips muffin



The banana walnut and chocolate chips muffin is the favourite among all flavours. Anak2 suka flavour ni, ala2 muffin kat Starbucks tu... Cuma kat Starbucks to besar, mine kecik2 aje..

Petang tu distribute muffins to the neighbours... Ada seorang neighbour tu ingat kita org buat kenduri sebab distribute makanan...

Next time kalau ada lagi pisang apa nak buat ya??? Buat cengkodok pisang pun sedap jugak kan...


Technorati Tags: muffin, banana, .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email