SDE

August 29, 2013

Chocolate Chip Cookies Ice Cream Sandwich

One of our favourite desserts. Cukup mudah unutk membuatnya.

Gunakan Chocolate chips cookies kegemaran anda (cookies raya kan ada lagi, kalau tak ada chipsmore pun ok gak) dan ice cream kegemaran anda , chocolate, vanilla atau apa2 saja perisa ice cream. Scoop ice cream dan letak kan diantara dua keping cookies.... Taraaaa

Chocolate Chip Cookies Ice Cream Sandwich



August 28, 2013

Spaghetti Goreng Mamak Style

Hari ni teringin nak makan mee goreng mamak, tapi alangkah malangnya saya dan Akak allergy dengan mee kuning. Sakit perut, mungkin ada bahan bahan dalam mee kuning yang tak serasi dengan kami. So, terpaksalah kena creative sikit. Saya gantikan mee kuning dengan spaghetti. Perencah yang lain tetap sama dengan perencah mee goreng. 

Untuk mendapatkan texture yang sama dengan mee kuning, saya rebus spaghetti tu hingga lembut. Cara memasak spaghetti goreng mamak style ni sama dengan cara memasak mee goreng. 

Mee Goreng Mamak Style


Jemput makan....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email