SDE

April 17, 2013

Breakfast of the day

Pagi ni tak tau apa nak makan. Setiap pagi tengok kat Cafe, makanan sama aje, pejam mata pun boleh tau makanan apa yang ada. So hari ni nak jadi adventurous sikit, tukar menu. Saya beli toast, telur dan sambal tumis.... Wallaaa... Ini lah my breakfast pagi ni...



April 15, 2013

Chicken Mushroom Spaghetti n Cekodok Pisang

Hari ni saya sempat masak juadah buka puasa buat saya dan Akak. Masak simple2 aje, bahan2 yg ada di pantry dan fridge. Apa yg tak ada, saya gantikan dengan bahan2 yang ada di rumah. Cheddar cheese block dah habis, tapi cheddar cheese slice ada, so kira ok lah. Mushroom soup dan ayam pun ada.

Pisang pun ada, so decided nak masak Chicken Mushroom Spaghetti dan cekodok pisang. Kalau inginkan recipe Chicken Mushroom Spaghetti sila layari http://fazyslittlekitchen.blogspot.com/2011/05/chicken-spaghetti.html . Cekodok pisang tu tak payah recipe lah ya. Saya pasti semua org pandai buat cekodok pisang ni.

Selain dari spaghetti dan cekodok, saya iringi juadah buka puasa kami dengan air Soya Cincau Ais. Alhamdulillah...





Happy Birthday Ayah

Special request from Syira for her father's birthday. Vanilla cupcakes decorated with vanilla buttercream and fondant alphabet. Thanks Syira.



Golf Theme Cake

This golf theme cake is a special order from Kak Raihana for her daughter's engagement ceremony. Moist chocolate cake covered with buttercream, decorated with fondant golf bag, sugar paste flowers and royal icing grass.










LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email