SDE

December 22, 2009

Holiday.... yahoo.....

Kami sekeluarga pergi bercuti selama seminggu pada awal bulan December. Ini betul2 bercuti; cuti dari kerja, cuti dari blog, cuti dari facebook, cuti dari twitter, cuti dari buat kerja2 rumah.... Cuti dari segala2 nya...

Seronok bercuti? Semestinya.. Habis bercuti... mula balik dengan routine sebelum bercuti... sedih, sedih, sedih... Kalau boleh cuti selamanya kan best... (Dream on!!!!) 

Kami sempat melawat Ocean Park. It is a theme park..... Afiqah, Aiman dan Batrisyia bukan main seronok lagi.... Saya pun tumpang seronok, tapi keseronokan hilang, bila semua anak2 dan suami memujuk naik cable car... Masa muda2 dulu suka naik rides ni... tapi bila dah tua ni takut lah pulak.... Pujuk punya pujuk, saya pun ikut juga lah... Bila dah naik cable car ni baru saya tau, Afiqah pun takut... Sebelum naik Afiqah bukan main berani lagi, dah masuk dalam cable car dan cable car mula bergerak ke atas bukit, pucat lesi.... Afiqah berpaut pada tiang cable car sepanjang perjalanan ke atas... Hilang rasa takut, saya pulak gelak kan dia... Kesian dia....


Beginilah tangan Afiqah sepanjang perjalanan di dalam cable car.... Aiman bukan main seronok lagi menyakat kakak dia..... "Akak nak naik cable car lagi???"

Setelah sampai di puncak bukit, baru kami dapat tau ada keretapi menghubung kan bahagia bawah dan puncak bukit... Lega.... Saya dan Afiqah buat keputusan, walau apa terjadi, kami akan naik keretapi untuk turun kebawah....


(Afiqah, Batrisyia dan Aiman)
Afiqah seronok sebab tak perlu naik cable car untuk turun ke bawah!!!!

Tujuan saya sebenar update blog hari ni sebab nak berkongsi gambar obor2 yang saya ambil ketika bercuti... Obor2 ni seperti menari2, begitu menarik dan mengkagumkan... Inilah kebesaran Illahi....


Untuk melihat gambar2 yang lain, please clik here




December 16, 2009

National Cupcake Day????

National Cupcake Day? Bukan di sini tapi di US.. Bukan setakat cupcake day, every cupcake flavour has its own national day. National day for ice cream, pie dan macam2 lagi pun ada... To read more please clik here.


December 14, 2009

Happy Birthday Atiqah Azrina

Pada hari jumaat, 4 Nov 09, saya dan keluarga telah di jemput untuk menghadiri majlis hari lahir Atiqah Azrina, anak kepada jiran kami. Majlis akan di adakan pada hari sabtu 5hb. Saya dan keluarga telah merancang untuk pergi bercuti pada 5hb. Arrangement for flight and hotel were already arranged. Panic seketika dibuatnya... Tak sempat nak beli hadiah... SMS (the invitation) saya terima semasa di pejabat... Memang lah tak sempat...

Balik dari pejabat, saya terus kedapur... Instead of beli hadiah, saya pun buat cake... Malam tu lah buat cake, malam tu juga lah nak kemas baju (walau pun cuma baju saya) tapi sibuk lah juga.. Nasib baik anak2 dah besar, pandai packing barang2 sendiri...

Pada hari sabtu, selepas subuh saya sambung kerja2 menghias cake... Dengan pertolongan dua orang consultants cum advisors (Afiqah and Batrisyia) saya buat cake "Princess" untuk Atiqah. Disebabkan kesuntukan masa, decoration for "my princess" was so simple.... I hope Atiqah likes the cake...











Birthday Cupcakes for Nique from Ily Izyan

These cuppies were ordered by Ily Izyan for her best friend Nique. Masa saya menerima panggillan dari Ily Izyan, both of them tengah sibuk dengan SPM. Semoga Ily dan Nique berjaya dengan cemerlang.

Ily Izyan inginkan vanilla cupcakes with a  simple deco and  specific wordings for Nique.



Happy Birthday




NIQUE Sweet 17




SPM 10A+ Ily Izyan





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email