SDE

November 25, 2012

Bread Pudding




Pagi ni bila masuk dapur baru perasan roti di atas meja dah almost expire. Nak buat apa, banyak lagi... Kalau biarkan, nampak nampak gaya akan di buang. Sayang... Banyak lagi, macam tak ada orang nak makan aje...

So daripada membazir, adalah lebih baik kalau roti ni di "transform" to something that can be eaten by everyone in the house. Lagipun dah lama betul tak buat bread pudding. So pagi ni sementara tunggu Mr Hubby balik dari surau, saya pun memulakan project bread pudding saya...

Rendam roti dalam susu,telur dan gula. Susun dalam casserole, dan bake... Wallah... Sejam lepas tu bread pudding saya pun masak....



Ini lah hasil nya... Pada mulanya nak buat vanilla custard sauce, tapi disebabkan terlalu penat ber"kickboxing" kami sekeluarga makan bread pudding dengan ice cream saja. Dalam fridge cuma ada oreo ice cream, oreo pun oreo lah...


November 18, 2012

November 16, 2012

Muffins for Hari Keusahawanan

Assalamualaikum

Dah terlalu lama tak update blog, asyik tertunda dari hari ke sehari... Terlalu banyak kerja di office, begitu juga di rumah. Kerja yang tak akan selesai...

Hari ni hantar Adik buat scalp treatment... Kulit kepala Adik semakin kering... So sementara menunggu Adik, sempat lah update blog...

Dua minggu yang lalu sekolah Adik ada menganjurkan hari keusahawanan. Saya janji dengan Adik nak sponsor muffins. So weekend tu saya baked 3 jenis muffins untuk sekolah Adik dan pagi Ahad hantar kat sekolah....


Chocolate chips muffin


Chocolate Rice muffins.


Raisins muffins.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email