SDE

June 27, 2011

White and Red Roses for Aisya & Salahudin



Eh dah hampir seminggu tak update blog.... Gambar2 pun terperam dalam computer bertambah2. Entah kenapa semakin slow nak mengemaskini blog ni... Mungkin sebab tak sihat kot, dah hampir dua minggu batuk... Makan ubat batuk dah berbotol2 dan berjenis2, tapi sama aje... Paling teruk bila tengah meeting kat office. So sekarang ni bila meeting saya akan pilih tempat duduk yang berhampiran dengan pintu. Bila rasa nak terbatuk dan tak boleh ditahan, saya pun berlalri ke washroom. Berulangkali ke washroom, kalau tak habis semua ornag dalam meeting room tu effected... Paling kesian bila pulak ada pregnant lady dalam meeting room... ish, ish,... tak mahulah jadi orang yang spread the virus...


Walaupun tak berapa sihat, tapi saya seronok. Erda, my fb's friend (also my customer) trusted me to bake and decorate cupcakes for her sister-in-law's wedding. Cupcake for hantaran... Saya memang suka deco for wedding and hantaran especially kalau deco involve bunga...


Senang berusurusan dengan Erda.... We agreed on the design after exchanging information via smses and fb messages. Senang.... The most important, Erda nak red and white deco.... Tentang design and type of flowers, dia kata terpulang...


So ini lah hasil dari our virtual discussion, hehehe

A & S: Aisya and Salahudin


Kenapa saya pilih red and white roses? Mesti ada sebab kan.... Semua orang tau, Red Rose is a symbol of love but did you know, if we give a bouquet of red and white roses, its means unity? Although I didn't decorate it as a bouquet of flower, tapi bila bila combine a few cupcakes nampak macam sejambak bunga mawar merah dan putih....





I love red and white roses...




Loving it even more....“You’re heavenly,” reverence and humility, innocence and purity, “I’m worthy of you,” and secrecy and silence.



Sekuntum mawar merah





True love



Red and white roses signify unity



2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email