SDE

November 25, 2012

Bread Pudding




Pagi ni bila masuk dapur baru perasan roti di atas meja dah almost expire. Nak buat apa, banyak lagi... Kalau biarkan, nampak nampak gaya akan di buang. Sayang... Banyak lagi, macam tak ada orang nak makan aje...

So daripada membazir, adalah lebih baik kalau roti ni di "transform" to something that can be eaten by everyone in the house. Lagipun dah lama betul tak buat bread pudding. So pagi ni sementara tunggu Mr Hubby balik dari surau, saya pun memulakan project bread pudding saya...

Rendam roti dalam susu,telur dan gula. Susun dalam casserole, dan bake... Wallah... Sejam lepas tu bread pudding saya pun masak....



Ini lah hasil nya... Pada mulanya nak buat vanilla custard sauce, tapi disebabkan terlalu penat ber"kickboxing" kami sekeluarga makan bread pudding dengan ice cream saja. Dalam fridge cuma ada oreo ice cream, oreo pun oreo lah...


2 comments:

  1. sedapnya..tgk gmbr pun dh terliur...lama xmakn..

    ReplyDelete
  2. Adda, buat lah... Cepat dan senang....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email