SDE

April 19, 2010

Selamat Pengantin Baru Hidayah & Nazri Part 2




This is the continuation from Selamat Pengantin Baru Hidayah & Nazri Part 1. Ini pula post untuk majlis di rumah Nazri @ Ulu Tiram, Johor. This is the first time saya sampai ke Ulu Tiram. Pada hari Sabtu 17 April yang lalu, saya sekeluarga bertolak from Shah Alam selepas subuh untuk wedding reception di rumah Nazri. Mula2 plan nak bertolak awal pagi, sebelum subuh, sebab kami akan singgah ke rumah my sister (Hidayah's mom) di Pontian. Convoy beramai2 ke Ulu Tiram.

Tepat pukul 4 pagi alarm menjerit2 suruh bangun.... Saya terjaga, tapi tangan dengan lajunya switch off the alarm, dan sambung tidur.... Terjaga betul2 sebelum azan subuh. So terpaksalah bertolak selepas subuh. Sampai @ my sister house terus breakfast... Kakak saya masak nasi lemak, sedap.... makan berpinggan2...

Pukul 11 pagi kami sekeluarga bersama keluarga kakak dan ayah saya bertolak ke Ulu Tiram. Jauh juga lah perjalanan. Sampai di rumah untuk kami berehat sebelum kami ke rumah pengantin lelaki, saya pun keluarkan orange cake yang saya buat special untuk Kakak dan Ayah saya. Kakak saya baru menyambut hari lahir dan hari ulang tahun perkahwinan (yang keberapa? Tak ingat lah pulak) pada 12 April yang lalu. Birthday Ayah saya pula falls on 17 April. So cake yang saya buat ini untuk alll occassion lah, 3 in 1.... macam syampoo...




Kali ini saya buat orange cake, saja nak tukar selera.... Asyik2 chocolate cake.... Flavour for this cake is using original flavouring, which is grated orange peel. I used orange marmalade and buttercream icing as the filling and the whole cake was covered with orange flavoured buttercream icing. Orange marmalade and orange were used as the topping.






Selamat Menyambut Ulang Tahun Perkahwinan Kakak dan Abang Mad.
Ayah saya refused to cut the cake. Tak pernah celebrated his birthday dengan memotong cake. Tertinggal lilin "Happy Birthday" kat rumah...  So tak ada lilin untuk cake ini....

Ini pula gambar2 di rumah Nazri. Kami spent masa agak lama juga di rumah tempat kami berehat. Pukul 2 ptg baru kami berarak kerumah Nazri....








Selamat Pengantin Baru Hidayah dan Nazri, semoga berbahagia hingga keakhir hayat.

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email