SDE

January 14, 2010

1st Entry in 2010

Happy New Year!!!

Is it still ok to wish happy new year? Well, we are still in Jan... So, ok kot.... Hampir 1 bulan saya tak update blog ni... kalau rumah tu dah berhabuk, bersawang.... Teringin nak reconstruct the layout, tapi macam tak sempat.... I thought I want to have new layout for 2010, tapi tunggu dulu lah. Tengok blog kawan2 berwajah baru, teringin juga nak tukar...  Sibuk sangat... Sibuk dengan kerja office, kerja rumah, dan macam2 lagi... Dah lah tu for the past two weeks sibuk adjusting my schedule, adjust waktu tidur (penting tu....), adjust waktu bangun pagi (especially after 1.5 month bangun agak lewat, sebab cuti sekolah), adjust waktu dinner.... In fact semua kena adjust lah.....Bila dah tak ada maid, semua kena buat sendiri. Nasib baik lah anak2 dah besar, pandai lah mereka jaga diri masing2.

Walaupun asyik mengeluh sibuk, baking activity tetap diteruskan. Bila sibuk baking and decorating cake, hilang semua stress... cuma penat sikit lah. Rasa sakit2 hilang bila tengok hasil kerja...

Oh ya, back to cerita baking.... Awal tahun 2010, Hafizah, kawan Afiqah requested vanilla flavour cupcakes. Bila saya tanya "is there any special occasion?" Dia kata tidak... Mesti ada, betul tak Fiza??? Rupa2 nya Fiza nak makan cupcakes ni with her bf. I wanted to make something "lovey dovey", but then I decided to downplay the lovey dovey part... Sometimes it can be sensitive.... Kena jaga juga....



"Fiza, thanks for the order.... I hope I can bake more cupcakes for you"

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email