SDE

January 7, 2013

New Year Eve Pizza




Assalamualaikum, dah lama tak update bog ni, dah mula bersawang... Hari ni boleh type entry sebab tak boleh balik, hujan lebat, nak drive pun rasa tak seronok.

Tahun 2012 adalah tahun malas sedunia bagi saya. Jarang jarang sekali nak masak. So azam tahun 2013 ni saya rasa nak rajin sikit masak, kesian dapur saya... Dah lama sangat take a break. So kasi dia bekerja lebih sikit.

So pada petang tahun baru 2013, saya pun melaksanakan azam baru saya, Masak!!! Apa nak masak ni? Ya Allah, soalan yang susah sangat nak jawab. Ok, start with something yummy and easy, apa lagi yang terbayang di kepala.... pizza.....

Petang tu saya buat 2 flavours of pizza, spicy tuna dan satu lagi saya namakan tropicana pizza....

Spicy Tuna Pizza. Pizza base topped with chili tuna and lots of mozzarella cheese.


Topicana Pizza. Pizza base topped with tomato pizza sauce, chicken sausage, pineapple and red capsicum.

On top of the pizza, saya goreng ayamas dan wallla... Kami sekeluarga menjamu selera dengan homemade pizza dan ayam goreng yang rangup...

2 comments:

  1. sedapnya..nanti nk kena blaja wat pizza sendiri jgk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adda, senang aje... Saya gunakan barang2 yang telah sedia ada. Nanti saya buatkan resepi di entry yang akan datang. Insyaallah....

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email