SDE

June 21, 2009

Happy Father's Day

Adik (Batrisyia anak bungsu saya) sibuk dengan persiapan untuk menyambut Hari Bapa. Kad Hari Bapa telah dibeli minggu lepas. Bagi anak-anak saya Hari Bapa, Hari Ibu, Harijadi adalah hari-hari yang penting dalam hidup mereka.

Awal minggu ni Adik sibuk menyelongkar buku-buku koleksi kek. Kemudian, dia memilih satu design kek untuk dihadiahkan kepada bapanya. "Umi, boleh tak buat kek ini untuk Abah? Adik nak bagi kek ni untuk Abah sebagai hadiah Father's Day." Pada mulanya saya rasa agak malas nak decorate cake. Tetapi, bila Adik buat muka kesian, timbulah pulak rasa kasihan....

Bila tengok gambar kek pilihan Adik, saya terkejut. Dia memilih kek berbentuk beg golf berserta golfer figurine. Alamak, saya belum pernah mencuba mereka bentuk kek seperti pilihan Adik. Ok.... saya tak boleh tunjukkan muka panik... "Ok, Umi cuba, lagi pun Umi boleh belajar buat figurine".

Begini lah kek yang telah di hasilkan...









Ini adalah kali pertama saya mencuba membuat figurine. Belum sempurna, dan masih banyak perlu di baiki.

10 comments:

  1. skali pandang xnmpak mcm beg golf..2x pandang baru nmpak...huhu

    ReplyDelete
  2. wah..wah...makin berkembang maju nampaknyer bisnes kek cik azi...gud luck..

    ReplyDelete
  3. tu lah... kena practise selalu...

    ReplyDelete
  4. hu ape mi cakap ngan kakdayah??

    ReplyDelete
  5. kakdayah tahu mi nye blog ish ish

    ReplyDelete
  6. umi!! why nama akak tak ada????!!! waaa =( waaa =( .... (sedih sedih)
    akak rasa akak terlibat dlm proses buat kek abah...waaa =(

    ReplyDelete
  7. Alamak Akak, terlupa nak cerita tentang Akak tolong Umi.... Sorry.... Akak banyak tolong Umi...

    ReplyDelete
  8. hahah xde la umi..memain je hahaha tp nk la jugak nama ada kn hahahah ;p LOL

    ReplyDelete
  9. salam cik azie..
    lawo r kek ni..
    real...
    hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Letz Chat

Followers

Follow by Email